Pentru iubitorii de ocean, soare și nisip!

       Cascais este un oraș al Portugaliei, aflat în imediata apropiere a minunatei capitale Lisabona, la 30 de km, mai exact, în care arhitectura și natura se îmbină într-un mod deosebit.  

        Principalul punct de atracție al orașului este cu siguranță plaja. Cascais fiind situat într-o zona de coastă, coasta Estoril, la malul oceanului Atlantic,  putem vorbi per ansamblu de un lanț de plaje, mici ca dimensiune dar absolut minunate. Turiștii se pot plimba de-a lungul lor pe o frumoasă faleză, pe jos sau pe bicicletă și pot alege să savureze o cafea, să ia masa sau să se răcorească cu un fresh la unul din diversele localuri specifice zonei. Pe faleză mai sunt situate niște aparate pentru antrenamente de fitness, turiștii se pot antrena, pot alerga sau pot să își plimbe patrupedele.

          Acest oraș este o atracție pentru turiști și datorită parcurilor deosebite pe care le are. Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Cascais este de fapt curtea enormă a unui castel foarte vechi, muzeu în momentul actual. Acest parc deține o plaja privată, foarte multă vegetație, specii deosebite de plante și arbori, păsări libere, statui, cafenele și locuri de joacă pentru copii. Este locul ideal pentru relaxare și acumulare de energii pozitive.

        În Cascais puteți găsi atât case cu o arhitectură veche într-o stare foarte bună, locuibile, situate pe străduțe pavate  foarte înguste dar și construcții noi cu un design modern uluitor, cum ar fi multitudinea de hotele și restaurante. În una din acele căsuțe mici din Cascais a locuit o perioadă scriitorul român Mircea Eliade, fiind inscripționate datele acestuia pe o plăcuță în exteriorul casei.

       Se mai poate vedea interesant pe străzile orașului Cașcais un alt soi de “cerșetori”. Niște oameni care nu își propun să obțină bani din mila trecătorilor, ei impresionează turiștii interpretând melodii la diferite instrumente, citind repertoriul de pe o tabletă.

         În ceea ce privește clima acestui oraș, este un loc perfect pentru o vacanță în timpul verii deoarece restul anotimpurilor sunt invadate de ploi dese și reci. Cu toate acestea este de menționat faptul că în Cascais fenomenele electrice sunt foarte rare iar zăpada inexistentă.

        Cascais este un obiectiv turistic atât pentru străini cât și pentru portughezii din zone mai îndepărtate, deoarece este un oraș urbanizat cu multe spații naturale și se află foarte aproape de capitală.

Foto: Călător prin lume