Râșnov, un vis împlinit în haine de iarnă!

La mulți ani! Vă doresc un an nou fericit, mult, mult noroc și cât mai multe realizări în 2017!

Cum încă vacanța nu s-a terminat pentru toată lumea, am o propunere cu muuuuuuultăăă zăpadăăăă pentru voi. Am reușit să vă stârnesc curiozitatea? Ei bine,astăzi ”vă duc” la Râșnov. E a doua iarnă când îl pun pe listă și mă declar încântată. Nu știu cum sunteți voi, dar eu când vine frigul și zăpada îmi fuge gândul la munte, la o cabană, la o gașcă de prieteni, un foc strașnic în șemineu și vin cald cu scorțișoară.

 

 

 

 

 

 

 

Am poposit la o cabană din Parcul Natural Bucegi, la o altitudine de 820 de metri care era la 7 km depărtare de Pârtia din Poiana Brașov.

În prima zi ne-am familiarizat cu împrejurimile, am mers la cumpărături, iar mai spre seară băieții nu s-au dezmințit. În ciuda frigului de afară, au aprins focul de tabără și au încins grătarele, încălzindu-se cu țuică.

Voia bună a continuat până spre dimineață.Am dansat, am cântat și am mai găsit o activitate atât antrenantă cât și distractivă: jocurile de societate. Despre ele am să vă povestesc într-un alt post.

A doua zi am pornit spre Cetatea Râșnov, una dintre cele mai fortificate cetăți ale Transilvaniei.

Cetatea are o arhitectură consacrată, cel mai important lucru în construcția sa a fost să fie cât mai greu de cucerit. Zidurile au un aspect nefinisat, cetatea fiind construită pe un deal deasupra orașului. Turiștii pot sa admire inedita priveliște dar și să achiziționeze suveniruri. Taxa de intrare este 12 de lei pentru adulți și 6 lei pentru elevi și studenți.

Sursa foto: Călător prin lume