Bucovina, bucate cu miros din povești!

Într-o zi geroasă de iarnă, pe plaiurile Bucovinei, unde visele devin realitate, unde putem resimți gustul copilăriei, mergeam fără să mă opresc din cauză ca afara era ger.Cu cât mă apropiam mai tare simțeam parcă un miros foarte cunoscut, parcă rupt din realitatea de azi.Era miros de copilărie, era casa bunicii, era sărbătoare și cum spune Creangă în poezia să „Iarna pe ulită” era mare vrajbă și năvală, și multe râsete de copii. Parcă acum îmi amintesc cum făcea bunicul focul la soba, nu doar pentru a fi sursă de căldură ci și pentru a face plită de la soba să ardă, parcă acum am o imagine în față ochilor cum mă trimitea în beci după cartofi, să facem așa cum le numim noi bucovineni „scarjele” . Doamne, aș da orice să mai fie o zi că acele zile.  Scârjelele pentru noi copii, erau cea mai mare delicatețe,   Și   Motivul pentru care am înșirat aceste amintiri este că vreau să veniți în Bucovina, să încercați scarjele,să vă lăsați vrajiți de farmecul acestui ținut de basm. Garantez că nu o să vă pară rău ! Va las dragii mei și rețeta, îmi și vine să râd când zic rețetă … e mult prea simplă , totuși trebuie să știți că aveți nevoie de o sobă cu plită, cartofi tăiati rondele, și un foc zdravăn pentru a le coace ! Asta e tot , va așteptăm în Bucovina! Poftă bună!

Sursă foto: Călător prin lume