Roma

Aș vrea sa desfințez ideea conform căreia doar oamenii bogați călătoresc.Poți sa călătorești și cu bani puțini. Dacă îți dorești să vezi lumea, trebuie să pui aceasta dorință pe lista de priorități ,altfel va rămâne mereu la stadiul de dorință. Nu contează dacă ești student, dacă ești la primul job sau deja ai o familie, știu ca banii sunt factorii principali pentru care nu îndraznești să mergi în călătoriile mult visate. Astăzi am să îți propun un city break la Roma, un oraș cu o istorie îndelungată care este și un important centru turistic.

Am sa scriu perioadele în care biletele se găsesc la un preț foarte bun și hotelurile pe care le recomand, raport calitate-preț.

Dacă ești un călător pasionat, cu siguranță vrei sa ajungi în toate capitalele europene. În Roma, atracțiile turistice sunt destul de aproape una de cealaltă iar cu ajutorul autobuzelor de tip Hop On/Hop Off poți să ajungi la ele.

Locurile care m-au impresionat în Roma sunt:

Fontana di Trevi, care se află printre cele mai frumoase și impunatoare fântâni din lume,pe lăngă care o să găsiți mereu mulți turiști deoarece, are si o legendă. Legenda spune că cine aruncă un bănuț în fântână se va intoarce in Roma.În realitate banii sunt strânși și donați orașului.

15175380_1202763023137169_403473562_n

Colosseumul Roman, care este o piesă  istorică valoroasă a Romei,cea mai mare construcție a acelor timpuri și de asemenea locul unde oamenii erau puși să se lupte între ei, fără nicio barieră.

Vatican-ul, un stat suveran mic, situat in orașul Roma.Aici se pot vizita numeroasele muzee care includ cele mai faimoase opere de artă ale romanilor,sculpturi și hărți.

Vaticanul mai este renumit pentru Basilica Papale di  San Pietro (Bazilica Sf.Petru), una din cele mai mari biserici din lume care te face să te minunezi la fiecare pas de interiorul său bogat.

15175632_1202802323133239_160163713_n

 

 

 

 

 

 

 

Spuneam mai sus de oferte de city break-uri, așa că am să pun un link cu o ofertă avantajoasă într-o perioadă importantă pentru multi dintre noi: 13-16 februarie

https://www.ztour-travel.ro/Oferta/princess/offerid/princess/transport/avion/dest/roma.html

Sursă foto: Călător prin lume

Edit